У Муніципальній варті розповіли, як три дні рятували лебедя на Німецькому озері


Щоб врятували лебедя, який запутався у рибальських снастях на Німецькому озері пішло три дні.

Спочатку рятувальники «Муніципальної варти», зреагували на повідомлення людей, про те, що птах примерз до льоду. Коли підпливли до нього ближче, виявилося що ситуація гірша – у його дзьобі заплуталася рибальська жилка. А до іншого її кінця була прив’язана блешня, гачок якої вп’явся лебедю у шию. Тож він не міг випрямитися і нормально літати.

"Коли ми підпливли ближче, птах перелякався і з останніх сил вирвався з льоду та утік на чисту воду. Зрозуміли, що птаха із човна упіймати не вийде, тому вирішили дочекатися наступного ранку – можливо птах знову замерзне і вдасться підібратися до нього. Тимчасом шукали людину з рушницею, яка стріляє транквілізатором", - пишуть на сторінці Муніципальної варти.

Однак, наступної ночі була плюсова температура, тож птах не примерз. Та все ж, муніципали виявили, що лебідь не може високо злетіти. наступного дня працівники муніципальної варти зібрали якнайбільше рятувальників і загнали лебедя у сітку. 

"На одному човні був місцевий мешканець, який живе неподалік. На іншому хлопці з ДСНС. А  сітку відібрали у браконьєрів. І після порятунку птаха її там же і спалили. Сітку повішали на пішохідному мості. Човнярі погнали птаха в напрямку пастки. Через деякий час вона заплуталася у снастях. Я добрався до птаха і схопив його руками. Хтось із рятувальників медичними ножицями із моєї кишені обрізав сітку та снасті. Врешті я обробив рани лебедя антисептиком та відпустив його", розповідає рятувальник «Варти» Андрій Загрунний.

Цікаво, що увесь час біля птаха плавали два лебеді та гусак. Вони охороняли його та приносили їжу.

До теми: На Німецькому озері врятували лебедя, який заплутався у рибальських снастях