У Микуличині бізнесмен погрожував податківцям, які прийшли під прикриттям


Податківці прийшли на перевірку до місцевого бізнесмена, після того як отримали скаргу, що він незаконно веде підприємницьку діяльність у курортному Микуличині.

Підприємець погодився поселити гостей у готельному комплексі, а коли дізнався що це податківці, вигнав їх на вулицю, погрожуючи фізичною розправою. Про це Бліц-Інфо повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Як з’ясували податківці, в селі Микуличин – в одному з найбільш туристично привабливих у нашому регіоні, функціонує готельний комплекс, який належить жителю цього села, однак господарську діяльність  здійснює підприємець, зареєстрований в одній зі східних областей України. Інформація про здачу в оренду номерів в приватній садибі разом з красномовними фото розміщена на найбільших туристичних веб – порталах.

Згідно баз даних податківців, місцевий житель – власник садиби не зареєстрований підприємцем. Більше того,  навіть винесені податкові повідомлення рішення з податку на нерухоме майно за минулий рік на суму 364 грн 21 коп на момент перевірки не сплачено. Зрозуміло, що й ліцензії на роздрібний продаж алкоголю та тютюну не видавалися по даній адресі, не реєструвались у податковій і касові апарати чи книги обліку розрахункових операцій. Тобто ні державний ні місцевий бюджет від досить прибуткової господарської діяльності не отримували жодної копійки.

А що ж «заїжджий» підприємець, можливо бюджет громади іншої області отримує кошти від прикарпатського турбізнесу? Як з’ясувалося, підприємець, який без договору оренди здійснює господарську діяльність в садибі,  перебуває на обліку в  податковій іншої області як суб’єкт підприємницької діяльності зі станом «визнано банкрутом» та звітності не подає.

Маючи цю інформацію, податківці вирішили провести фактичну перевірку готельного комплексу. Підприємець гостинно зустрів гостей, показав номери та погодився поселити в готелі, а коли дізнався що це податківці та отримав наказ на проведення фактичної перевірки, вигнав їх на вулицю, погрожуючи фізичною розправою.

Більше того, ще до прибуття наряду поліції, яких викликали працівники фіскальної служби, на зустріч до податківців прибув один з яремчанських депутатів та представники досить поважної громадської організації міста. Всі ці особи здійснювали моральний тиск та перешкоджали виконанню податківцями  службових обов’язків.

Усі ці факти податківці виклали у своїх заявах до Яремчанського ВПГУНП  та залучено відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області. На даний час вирішується питання щодо здійснення контрольно – перевірочних заходів, передбачених чинним законодавством, та притягнення винних осіб до відповідальності.

Як повідомлялося раніше, з початку року працівники Державної фіскальної служби Івано-Франківщини активізували роботу щодо дотримання вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у місцях масового відпочинку громадян. Зокрема, значна увага податківців прикута до найбільш популярних туристичних місць у нашій області в зимовий період – сіл Поляниця, Яблуниця, Татарів, Микуличин та міста Яремче.