У Надвірній поліцейські зупинили п'яного водія маршрутки


Під час рейдового відпрацювання по операції «Перевізник», з метою профілактики правопорушень на пасажирському транспорті учора, близько 7 години ранку в місті Надвірна, поліцейські сектору реагування патрульної поліції спільно з представниками Укртрансбезпеки в області зупинили маршрутний автобус «Mercedes-Benz Sprinter», водій якого перебував за кермом з явними ознаками сп’яніння.

При спілкуванні з поліцейськими 40-річний водій, житель Надвірнянського району відмовився пройти провірку на алкотестері та в медичному закладі, добровільно зізнавшись, що дійсно перебуває у стані алкогольного сп’яніння, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Поліцейські зупинили його у Надвірній, щойно той з пасажирами виїхав у рейс по приміському маршруту сполученням «Надвірна-Камінна».

Нетверезого шофера негайно відсторонили від керування та задокументували вказане адмінправопорушення, склавши стосовно нього протокол за ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції). У протоколі в графі «пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності», водій письмово зазначив, що керував автомобілем та відмовляється від проходження огляду в медичному закладі, оскільки із допущеним правопорушенням згідний та вину свою визнає.

Поліція звертається до громадян проявляти правосвідомість та заявляти у поліцію про такі факти, щоб не наражати себе та оточуючих на небезпек в процесі дорожнього руху.