У Надвірній поліція за добу розшукала розбійників, які вночі напали на самотню пенсіонерку


Близько опівночі 6 червня до квартири 74-річної надвірнянки постукали. Жінка відкрила двері й побачила двох невідомих у масках, які, погрожуючи предметом схожим ніж, увірвалися у помешкання побили її, відтак обікрали.

Про цю подію потерпіла повідомила до поліції. Правоохоронцям вона розповіла, що чоловіки били її руками і ногами по тілу. Після чого, зірвали з вух золоті сережки, викрали мобільний пристрій, продукти харчування, кілька пляшок спиртного, 700 гривень та втекли. Про це повідомив начальник прикарпатської поліції Віктор Шкутов.

Виїздом на місце події правоохоронці встановили, що діючи з прямим умислом, спрямованим на відкрите викрадення чужого майна, із застосуванням насильства, невідомі нанесли декілька ударів руками та ногами по тілу, чим спричинили потерпілій тілесні ушкодження у вигляді синців та ссадин по тілу. 
В результаті проведення першочергових слідчих (розшукових) дій працівники поліції встановили осіб-зловмисників та затримали їх. Ними виявились двоє раніше судимих за грабежі та крадіжки 34-річні жителі Надвірної та району.

Через добу після повідомлення у поліцію їх затримано в порядку ст.208 КПК України. На даний час вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні розбою та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також зловмисників перевіряють на можливу причетність до інших злочинів. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.