У неділю Івано-Франківськ побіжить за новим маршрутом


У неділю, 24 вересня в Івано-Франківську відбудеться велике масштабне спортивне дійство Frankivsk Half Marathon’17.

На забіги зареєструвались 878 тисячі бігунів із різних регіонів України, а також Великобританії, США, Ізраїлю, Польщі, Франції, Данії та Молдови. Організатори зазначають, що це ще не остаточна кількість учасників, оскільки ще триває реєстрація на благодійний забіг, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На час проведення Franknivsk Half Marathon обмежать рух центральними вулицями міста, зокрема вулицями Незалежності, Січових Стрільців, Мазепи, Грушевського, Франка, Шевченка та іншими.

 «Ми врахували проблеми минулого року і перенесли старт забігу з Вічевого майдану на площу Франка. Це для того, щоб було комфортніше», - зазначив координатор напрямку «Гарячий спорт» Ігор Крицак.

За його словами, оскільки зараз ремонтують територію біля міського озера прийшлося трохи змінити маршрут.

Основний старт забігу - о 10:00 годині. Дитячий забіг стартує о 9 годині.

Окрім класичної дистанції півмарафону в 21,097 км, бігуни долатимуть 10 та 5 км. Для корпоративних учасників та охочих пробігти в компанії друзів передбачені естафети 3 по 5 + 6,097 км. Діти до 13 років безплатно долатимуть 1000, 500, і 100 м. Також вперше проведуть благодійний забіг на 2 км, кошти від реєстрації на який спрямують на підтримку проекту Мальтійської служби допомоги – спортивний турнір для людей з інвалідністю.

Керівник батальйону патрульної поліцї Ірина Зелінська зауважує, що забезпечуватиме порядок на Півмарафоні будуть 30 патрульних поліцейських, 6 машин та 15 працівників Муніципальної варти.