У Нью-Йорку двоє українців влаштували бандерівське гей-весілля


У Нью-Йорку одружилися керівник «Гей-альянсу Україна» Тарас Карасійчук і його супутник життя Микола Маслов, який за сумісництвом також є співробітником організації. Хлопці були одягнені в кольори українського прапора: один — в жовтий костюм і синю краватку, а інший, навпаки, в синій костюм і жовтий галстук.

«Сам факт того, що наш шлюб буде мати юридичну силу в двох з половиною десятках країн світу, для нас, як для людей до мозку кісток космополітичних, вже означає дуже багато. Крім того, ми сподіваємося, що коли-небудь в нашій державі будуть визнаватися хоча б, як наприклад в Ізраїлі, одностатеві шлюби, укладені за кордоном», — кажуть молодята.

За словами хлопців, сама церемонія — проста налагоджена процедура. А своїми костюмами вони вирішили показати, що “ті самі гей-бандерівці, про які так багато твердить російська пропаганда, дійсно існують”, цитують ”Вікна” прес-службу «Гей-альянсу Україна».

“Шив нам костюми одеський кравець, який є прихидбником сепаратистів. Він категорично розкритикував наш задум, назвавши його “шароварщиною”, так що ми до останнього не знали, чи зможемо на нього розраховувати. Отримали своє замовлення на руки буквально перед самим вильотом. У певному сенсі ми їх вистраждали”, — ділиться Тарас.

На думку Тараса, говорити про перспективи шлюбного рівноправності в Україні поки передчасно. Однак активіст запевнив, що найближчим часом «Гей-альянс Україна» має намір розробити план довгострокової стратегії по досягненню рівності шлюбу в країні.

Медовий місяць як такий пара не планує: «Поки продовжуємо насолоджуватися Нью-Йорком, а пізніше вирушимо до Вашингтона. Медовий місяць проведемо в Америці, подорожуючи по країні».