У Палаці Потоцьких франківцям покажуть комедію та стрічку про контрабанду


Цієї неділі, 16 вересня в Палаці Потоцьких відбудеться кінопоказ просто неба. Вхід вільний.

"Вже традиційно, у неділю, "Палац" запрошує на перегляд та обговорення українського кіно. Будемо раді Вас бачити",- пишуть на сторінці «Простору Інноваційних Креацій.

О 20:00 покажуть українсько-італійський комедійний фільм "Ізі", інформує Бліц-Інфо.

Стрічка увійшла до п’ятірки фіналістів італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор». В Україні фільм був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзига».

Фільм розповідає про 40-річного італійця-невдаху на ім’я Ісідоро – Ізі, який за проханням брата везе із Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина-маляра Тараса. На українсько-угорському кордоні його ніхто не зустрічає, і він вирішує самотужки шукати в Україні місце народження та майбутнього спочину українця.

О 21:30 - українсько-словацька стрічка про контрабанду на кондорі Петера Бебʼяка "Межа".

«Межа» — це не той фільм, який дивляться з попкорном під рукою та великою компанією. Це фільм, який змусить замислитися над станом речей довкола, над стосунками між людьми, над тим, наскільки від наших рішень залежить доля тих, хто поруч.
Адам Крайнак – розумний, заповзятливий хлопець. Він прекрасно розуміє, що протизаконний бізнес може подарувати заможне життя. Чоловік почав активно займатися контрабандою. Разом з подільниками він починає перевозити заборонену тютюнову продукцію в країни Євросоюзу. Цей бізнес виявився дуже прибутковим.
Проте, не варто забувати, що в злочинному світі діють власні суворі правила і закони.