У перші дні Універсіади в Китаї українські студенти здобули 6 медалей


У перші дні XXIX Всесвітньої літньої універсіади у Китаї українські студенти здобули 6 нагород – два "золота", одне "срібло" і три "бронзи".

Перше "золото" для України 20 серпня завоював студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук, повідомляє МОН.

Романчук виборов нагороду у плаванні вільним стилем на дистанції 400 метрів за 3 хвилини 45,96 секунди – це новий рекорд змагань.

Цього ж дня бронзовим призером змагань  з дзюдо став студент Сумського державного університету Андрій Колесник. Хлопець досягнув перемоги у ваговій категорії до 100 кілограмів.

Ще одну "бронзу" для України завоювала вихованка Львівського державного університету Ксенія Пантелєєва, яка перемогла на фехтувальному турнірі.

За результатами змагань зі спортивної гімнастики, "срібло" вдалося здобути у командному заліку студентам: Олегу Верняєву(Національний університет фізичного виховання і спорту України), Владиславу Гривко(Харківська державна академія фізичної культури), Євгену Юденкову (Луганський національний університет ім. Шевченка), Петру Пахнюку (Житомирський державний університет ім. Франка).

У другий день змагань – 21 серпня – золоті нагороди з плавання подвоїв студент Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Андрій Говоров.

Хлопець подолав дистанцію на 50 метрів у стилі баттерфляй за 23,56 секунди.

На цій же дистанції здобув "бронзу" вихованець Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди Андрій Хлопцов. Його результат склав 23,86 секунди.

Цьогоріч літня Універсіада стартувала 19 серпня і триватиме до 30 серпня.