У податковій Прикарпаття проігнорували запит на інформацію від активістів


На головного податківця Івано-Франківської області Ірину Столярик склали протокол про адмінправопорушення.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень, інформує Бліц-Інфо. Івано-Франківськиий міський суд виніс ухвалу на начальника головного управління ДФС в Івано-Франківській області Столярик І.М. у справі про про адміністративне правопорушення за відмову в наданні публічної інформації.

В судовому засіданні встановлено, що начальник головного управління ДФС в Івано-Франківській області не надала запитуваної інформації на звернення заявника.

Я зазначено в постанові суду, до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшло звернення голови Івано-Франківського обласного управління громадської організації «Антикорупційне бюро в Україні» щодо порушення Головним управлінням Державної фіскальної служби України в Івано-Франківській області Закону України «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, відмовлено надати інформацію щодо відшкодування суб’єктам підприємницької діяльності Івано-Франківської області сум ПДВ з бюджету

В судовому засіданні було підтверджено ненадання начальником головного управління ДФС в Івано-Франківській області Столярик І.М. запитуваної інформації та вчинення правопорушення, передбачене ч.2 ст. 212-3 КУпАП, що підтверджується даними з протоколу про адміністративне правопорушення від 04.07.2016, складеного Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Проте постановою Івано-Франківського міського суду Провадження по адміністративній справі щодо обласного податківця за ч. 2 ст. 212-3 КУпАП закрито на підставі ст. 38, п.7 ст. 247 КУпАП у зв'язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.