У поліції пояснили, чому затриманим іноземцям інкримінують згвалтування школярки


14 січня під варту взяли двох студентів з Йорданії, які навчаються в Івано-Франківську. Їх звинувачують у розбезщенні неповнолітньої школярки та навіть її гвалтуванні. Останнє звинувачення стало несподіванкою навіть для багатьох громадських активістів, адже з часу розгортання скандалу, зі слів поліції йшлося виключно про добровільні статеві зносини

Роз’яснила ситуацію керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в області Мирослава Белдик, пише Галка.

“Під час розслідування цього злочину з’ясувалося, що це були не просто добровільні стосунки. Були виявлені факти того, що в ході стосунків там було насилля щодо неповнолітньої. Не можу сказати конкретно, по кому саме це було, але випливли такі факти, що на якомусь етапі це вже не були добровільні сексуальні стосунки, тому і перекваліфікування”, – розповіла Белдик.

Також у поліції уточнили, скільки фігурантів у цій справі.

“Затримані ті, яким є законні, повні підстави оголосити про підозру. Слідство триває, і може бути більше осіб. Фігурантів може бути більше. Оперуємо лише фактами, а не припущеннями. Якби ще комусь могли дати обвинувачення, їх би зробили”, – наголосила Белдик.

Вона нагадала, що нагляд за цією справою веде прокуратура області.

До теми: Глава арабської спільноти закликає затримати всіх фігурантів справи про розбещення франківської школярки