У поліції розповіли, що вилучають в офісі забороненої КПУ


Співробітники департаменту кіберполіції із залученням спецпризначенців КОРДу проводять санкціоновані обшуки в офісі забороненої Компартії України Петра Симоненка та вилучають речові докази.

Про це повідомив 19 липня "Українській правді" речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Він пояснив, що правоохоронці попередньо встановили ІП адресу і місцерозташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством.

"В ході обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть направлені на експертизу", – повідомив Тракало.

За його словами, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту.

"Цих громадян наразі опитують правоохоронці. За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 436-1 ККУ "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів", – додав Тракало.

Речник поліції нагадав, що за вчинення цих злочинів загрожує покарання до 10 позбавлення волі з конфіскацією або без неї.

19 липня стало відомо, що кіберполіція проводить обшук в офісі КПУ. Підставою є рішення суду, в якому написано про закриття сайту забороненої компартії.

Наразі сайт партії Петра Симоненка не працює.

Сам Симоненко повідомив "Укрінформу", що підставою для закриття сайту є розміщення на ньому фотографії першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

Як повідомлялося, станом на середину травня Служба безпеки України провела 24 обшуки у ході розслідування справи Симоненка. Його звинувачують у спробах захопити державну владу.

У грудні 2015 року суд за позовом Міністерства юстиції заборонив діяльність Компартії в Україні.