У прокуратурі розповіли результати експертиз щодо масового вбивства у Микуличині


Масове вбивство в Микуличині , що на Івано-Франківщині вчинила жінка, після чого – застрелилась сама.

Про це свідчать часточки пороху на її руках. Чоловік  на курок точно не натискав, адже таких слідів на його руках немає.  Що стало причиною вбивства, правоохоронці  поки що конкретної відповіді дати не можуть. Тим не менш вже відомо, що один із дорослих цікавився релігійною окультною літературою, адже на місці проживання родини були знайденні книги про очищення душі та вигнання диявола. Також слідчим вдалось з’ясувати, що один із дорослих мав кредитні борги, інформує кореспондент "Бліц-Інфо".

Про це сьогодні під час брифінгу розповіли журналістам прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк та заступник начальника СУ УМВС в області Олександр Бойчук

Прокурор області також повідомив, що було опитано всіх свідків та можливих очевидців події. Було встановлено, що родина із трьома дітьми приїхала із Чернівецької області спеціально для вчинення самогубства. Про це свідчить відсутність елементарних речей та предметів гігієни, що зазвичай беруть у подорож.  

На думку слідчого,  місце обрали через те, що чоловік дуже любив гори. Також з’ясовано, що на місці події немає інших слідів, крім загиблих осіб. Останнім із дітей, вважають слідчі, загинув 4-річний хлопчик, якого бачили свідки.

Зброю батьки привезли з дому. Вона була незареєстрована, адже дуже стара. Тож з'ясувати, звідки вона взялась у чоловіка неможливо. 

До слова, правоохоронцям також стало відомо, про те, що загиблі мали проблеми зі здоров’ям і лікувались у відкритих медичних закладах. Тож експерти вивчають медичні картки загиблих. Хоча назвати хвороби загиблих відмовились, пославшись на таємниць слідства. Настасяк повідомив, що слідство ще триває і має бути проведено ще ряд експертиз. І одна із них  - це комплексна посмертна судово-психіатрична експертиза.

До теми:

Трагічне вбивство у Микуличині: Правоохоронці шукають причини на Буковині

Свідки про вбивство у Микуличині: Тіла дітей лежали в ряд, гладкоствольна рушниця була біля мами