У прикарпатській міськраді депутати хочуть перевиховати колегу-хама з "Волі"


15 депутатів новообраної міської ради Яремче з 26-ти їх загальної кількості вимагають від свого молодого (28 років) колеги Андрія Стельмащука (ПП «Воля») публічного вибачення і просять його партійного боса Юрія Дерев’янка (народний депутат від Франківщини) провести з ним роз’яснювальну бесіду.

Чашу депутатського терпіння, очевидно, переповнила Стельмащукова фраза “Сядь, а то я тебе посаджу», якою той пригрозив значно старшій від нього пані Олександрі Ільчук (депутат від УКРОПу), пише Zбруч.

Обговорювати хамство Стельмащука зібралися на навчаннях із регламенту міської ради, однак коли зачитували офіційне звернення про його поведінку секретар Яремчанської міської ради (теж з партії «Воля») демонстративно вийшов із зали засідань. В результаті депутати вирішили звернутися — не до суду чи регламентної комісії, а напряму до Стельмашукового начальника п.Дерев’янка.

Як йдеться у зверненні, "19 листопада 2015 року було продовжено роботу першої сесії сьомого демократичного скликання Яремчанської міської ради, пленарне засідання якої відвідало 25 депутатів, 5 з яких — від ПП «Воля». Під час голосування за кандидатів до складу виконавчого комітету Яремчанської міської ради, слово взяв депутат ради від ПП «Воля» - Стельмащук Андрій Миколайович, який почав ображати депутатів ради, викрикувати популістичні гасла, звинувачувати інших колег у розкраданні бюджетних коштів та погрожував навіть розправою. Коли депутат міськради Олександра Іванівна Ільчук, яка, до речі, за віком йому в матері годиться (пані Ільчук має 47 років – Z), спробувала вказати на непристойну поведінку, то отримала у відповідь погрозу: “Сядь, а то я тебе посаджу».           

"Ми, депутати Яремчанської міської ради, вважаємо, що поведінка депутата Стельмащука А.М. неналежна і непристойна. Пане Юрію, за нього, як і за інших депутатів, Ви зобов’язались нести особисту відповідальність, заявивши про це на майдані Свободи у м. Яремче, під час представлення. Просимо провести роз’яснювальну роботу із депутатом Стельмащуком А.М., оскільки він не дотримується депутатської етики, дисципліни, і в публічних місцях в тому числі. Маємо підстави називати такі дії саботажем роботи Яремчанської міської ради. Ми наполягаємо на тому, щоб Стельмащук А. М. привселюдно вибачився, а також спростував звинувачення депутатів у розкрадання бюджетних коштів. Оскільки депутатський корпус — новообраний, це принижує нашу честь і гідність, і тим самим — порушує ст. 68 Конституції України, відповідно до якої, кожен зобов'язаний неухильно додержуватися чинного законодавства, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності", - зауважують депутати місткради

У Яремчанській міській раді загалом 26 депутатів. У партії «Воля» представництво найбільше: — 5 депутатів. Решта 8 партій, які пройшли у міськраду, розподілили мандати так: БПП "Солідарність" — 4; "УКРОП" — 4; "Радикальна партія Олега Ляшка" — 3; "Сила людей" — 3; "Конгрес Українських Націоналістів" — 2; ВО "Свобода" — 2; ВО "Батьківщина" — 2; "Громадянська позиція" — 1.