У прикарпатському госпіталі ветеранів війни матимуть змогу лікуватись не тільки атошники


Сьогодні, 10 червня в Івано-Франківську розпочалось друге пленарне засідання п’ятої сесії облради. В залі присутні 71 депутат із 84.

Серед іншого, депутати проголосували за створення комунального закладу «Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни». Таке рішення підтримало 70 депутатів, один утримався, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Втім, затвердження Статуту комунального закладу викликало жваве обговорення. Зокрема, депутат від "Самопомочі" Токарчук запропонував внести зміни, щоб у документі прописали лікування не тільки ветеранів АТО, а й інших прирівняних до них осіб. Водночас, Токарчук пропонував заборонити лікувати в госпіталі звичайних містян, проте ця пропозиція не знайшла підтримки. Натомість депутат-свободівець Скрипничук щодо заявив, що проти безкоштовного лікування в госпіталі колишніх "НКВД-стів". Мовляв, саме так і буде, якщо беззмістовно розтягувати категорію тих, кого лікуватимуть безплатно. А представники громадськості закинули депутату Токарчуку, що той навмисне затягує голосування з цього важливо питання аби попіаритись. Адже ці пропозиції від нього вже звучали й раніше, але їх було відкинуто. 

Голова облради Олександр Сич зауважив, що тут варто врахувати думку медиків-професіоналів та учасників АТО. Тарас Шпук зауважив, що в Статуті необхідно зазначити бійців-добровльців. Щодо обслуговування не тільки ветеранів, у атошників претензій не було. А голова медкомісії, депутат-свободівець Манолій Піцуряк зазначив, що буде краще зробити лікування для всіх, крім ветеранів, платним.

Наостанок директор департаменту охорони здоров'я Матейко запевнив, що Статут прописували на прикладі Вінницького госпіталю, який у цьому плані є добрим прикладом. У підсумку пропозиції депутата Токарчука щодо лікування тільки ветеранів облрада не підтримала. 

Керівником комунального закладу «Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни» призначили Володмира Федоришина.