У Прикарпатському містечку обмежили торгівлю алкоголем


25 травня у залі засідань адмінбудинку Долинської районної ради представники громади міста, громадських організацій та об'єднань, підприємців, служби у справах дітей, податкової інспекції, освітяни, правоохоронці зустрілись для того, щоб висловити свої думки про торгівлю алкоголем.

28 квітня 2014 року було прийняте рішення міської ради «Про торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Долина». Тоді, підприємці погодились не продавати алкоголь у літній період з 15 квітня по 15 жовтня з 22:00 до 10:00, а у зимовий період з 15 жовтня по 15 квітня з 21:00 до 9:00 години. Але пройшов час й угода була порушена, інформує прес-служба Долинської міської ради.

Частина підприємців міста почали це обмеження ігнорувати, посилаючись на нині діюче законодавство. І це дає сумні результати. Адже значно зросла кількість порушень громадського порядку та злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння.

У рази побільшало скарг від жителів будинків, поблизу яких розташовані крамниці з алкоголем. Галас, нецензурна лайка, бійки, неспокій біля них постійно.

На громадських слуханнях пролунали заклики проти споювання людей, за тверезість й виховання здорової молоді. Перш ніж продавати алкоголь, громадські активісти закликали підприємців згадати, що в них теж підростають діти й онуки.

Громадські слухання були емоційні, дуже насичені змістовно, дали можливість всім бажаючим висловити свої думки і погляди. І прихильники обмеження торгівлі алкоголем, і його противники визнали одне: діюче законодавство потребує змін.

Тож і внесений на розгляд Верховної Ради законопроект про часове обмеження торгівлі алкоголем є на часі.

Міський голова Долини повідомив учасникам слухань, що відповідного змісту звернення міської ради щодо його якнайшвидшого прийняття буде направлено до парламенту.