У прикарпатському селі де немає нафтопроводів та свердловин трапився витік нафти


23 травня о 20.49 год. до рятувальників поступила інформація, що між селами Солуків і Яворів Долинського району стався витік нафти.

По прибуттю до місця події встановлено, що на території Яворівської сільської ради Долинського району на відкритій місцевості (в яру) спостерігається вихід нафти з під землі в 5-6 місцях на площі орієнтовно 40 м.кв., яка в подальшому стікає в потічок. За інформацією керівництва НГВУ «Долинанафтогаз» нафтопроводів та свердловин на даній ділянці місцевості немає. Аварійною бригадою НГВУ встановлено бонові загородження на потічку (12 штук).

24 травня під головуванням першого заступника голови Долинської РДА проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ситуації, пов`язаної з витоком нафти на території Яворівської та Солуківської сільських рад. НГВУ дано доручення терміново вжити невідкладних заходів, залучити всі сили та засоби для ліквідації, залучити спеціалістів щодо вивчення причин та встановити постійний моніторинг перебігу даної ситуації.

На місці події з ліквідації нафтової плями працюють три аварійні бригади НГВУ та 5 од. техніки. Причини витоку нафти встановлюються. Загрози населенню та забруднення навколишнього середовища немає.