У прикарпатському селі розпочали будівництво школи


У Дебеславцях розпочали будівництво школи. Потреба у нових стінах є давно, адже 40 учнів початкових класів змушені навчатися в аварійних приміщеннях.

У Дебеславцях є і новіша школа, але там місця вистачає тільки для 80-ти старшокласників. Керівництво місцевої ОТГ запевняє, вже за два роки проблема буде вичерпана: молодші та старші школярі з Ганева, Залуччя та Дебеславців навчатимуться в одній просторій школі, пише НТК.

Голова місцевого об’єднання Петро Книшук каже вже виділили з бюджету 200 тисяч гривень на першочергові потреби. Обіцяє, це тільки перший внесок для добудови школи, без уваги добру справу не залишатимуть. Сподіваються, і на підтримку вищого керівництва та благодійників.

В скорім часі тут планують добудувати 13 класних кімнат, перший камінь у фундамент школи урочисто заклали голова місцевої ОТГ Петро Книшук та учениця Дебеславцівського навчального закладу Оксана Амброзяк, озвучила послання для майбутніх поколінь, яке помістили у капсулу часу.

Щоб якомога швидше добудувати школу, і мешканці села, і навіть діти пообіцяли допомагати будівельникам. Водночас розпочали  і власний збір коштів.

Якщо все йтиме за планом, розповідає дирекція закладу, то вже за два роки перший дзвоник у Дебеславцівській школі лунатиме для усіх учнів разом у великій просторій школі.