У Прикарпатському університеті кажуть, що "Олімп" їм теж потрібен


Останніх кілька днів навколо спорткомплексу Олімп розгорілась суперечка кому він має належати.

Франківський депутат Андріан Волгін навіть оголосив сухе голодування з вимогою передати спорткомплекс у комунальну власність міста. Каже, аби будівлю викоростовували за призначенням. До прикладу, створити там дитячо-юнацьку школу.

Слід зауважити, у грудні 2009 року ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» купив у ТзОВ «Інвестиційна компанія Прикарпаття» частину спорткомплексу "Олімп" з котельнею. Відповідно зараз власником об’єкту є Міністерство освіти і науки України, а право господарського відання передано університету.

В Прикарпатському університеті запевняють, що спорткомплекс «Олімп» і зараз використовується за призначенням. Адже він базою університету для проведення занять із фізичного виховання, факультетів зі спортивних дисциплін, та у збірних команд з видів спорту.

"Загалом, у СК навчаються та тренуються біля 15 000 студентів університету, в тому числі і студенти Івано-Франківського коледжу. Розклад занять у СК «Олімп» на 2016-2017 навчальний рік передбачає проведення занять з понеділка по п’ятницю включно, щодня по 6 пар (заняття закінчуються о 17.50 год.). Також, 2 рази на тиждень у вечірні години у СК проводяться тренування у збірних відділеннях університету з волейболу та баскетболу, футболу, тенісу", - зазначають у виші.

Також у ПНУ переконують, що ректорат співпрацює зі спортивними організаціями міста, всебічно сприяючи у пропаганді здорового способу життя та розвиту фізичної культури і спорту серед дітей та дорослих Прикарпаття, надаючи СК для оздоровчих, спортивних занять.

Зокрема у СК "Олімп" проводяться безкоштовні навчально-тренувальні заняття з тенісу в зимовий період із вихованцями ДЮСШ «Олімп», безкоштовні заняття єдиної жіночої команди в Івано-Франківській області з Алтимату, тренуються учні СДЮСШОР з футболу «Прикарпаття».

Окрім того, запвняють  у ПНУ, Ректорат університету надає спортивну базу СК «Олімп» усім спортивним організаціям міста, що звертаються за допомогою.

"СК «Олімп» перебуваючи у віданні державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», використовується не тільки як база для занять із студентами університету, але і надається, в більшості випадків, на безоплатній основі для проведення тренувань та змагань усім бажаючим спортивним організаціям міста та області", - пояснюють в університеті.

Нагадаємо, сьогодні під час оперативної наради очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що міськрада готова вести переговори, аби викупити спорткомплекс Олімп.