У родини загиблого військового з Франківщини забрали службову квартиру


Службова квартира у Кіровограді та 2400 гривень зарплати – це за один день забрали у сім’ї загиблого бійця АТО з Коломиї Сергія Лисенка.

Пані Теодора, мати загиблого, вже кілька місяців безуспішно оббиває пороги державних структур. Її син, який захищав українців на Сході, планував залишити цю квартиру для своєї дитини, та не зміг. Чи зможе його матір виконати останнє бажання сина?

29 липня 2014 року коломиянка Теодора Лисенко отримала жахливу звістку – її 36-річний син загинув разом з 9-ма побратимами під час виконання бойового завдання у зоні АТО.

Майже навчившись жити з гірким болем, Теодора Лисенко лише з надією та правдою почала боротьбу з тими, хто, за її словами, незаконно відібрав у її загиблого сина Сергія службову квартиру у Кіровограді, яку він отримав ще під час участі в антитерористичній операції. З цього приводу жінка написала листи-звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Міністерства юстиції, йдеться у статті «Дзеркала Коломиї».

«На кожен з моїх листів я отримала однакову відповідь, де було зазначено в загальному, що нічого вдіяти з цією ситуацією ніхто не може, – каже пані Теодора. – Листи-відповіді мали однаковий зміст, тільки різні підписи. Я зрозуміла, що є безсилою, тож почала стукати і в інші двері».

Жінка зверталася і до правоохоронних органів, і до уповноваженого з прав людини, і до керівництва Кіровоградської ОДА. Та ніхто не зміг їй допомогти. У відчаї пані Теодора звернулася до радника Президента Ольги Богомолець, яка лише розвела руками.

Як тільки Сергій Лисенко отримав квартиру, почав там робити невеликі зміни: замінив двері та вікна. Мав надію зробити ремонт і залишити помешкання своєму єдиному 11-річному синові. Після розлучення з дружиною син залишився єдиною втіхою і надією Сергія. Тож чоловік прагнув зробити все можливе для нього.

Сьогодні син загиблого бійця проживає зі своєю матір’ю у Криму. А Сергій Лисенко та його мама мріяли, аби син та внук жили в Україні, адже він є справжнім патріотом і любить свою рідну державу.

«Оскільки син Сергія не проживає в Україні, тож квартиру передати йому не можуть – саме так мені відповідають усі, до кого б я не звернулась за допомогою», – каже Теодора Теодорівна. Але жінка все ж вірить, що її почують і допоможуть вирішити цю проблему.

Хто зняв з банківської картки гроші загиблого бійця – теж поки що невідомо. Але пані Теодора вирішила не здаватися. Оформивши спадщину, вона звернулася до Приватбанку, аби ті їй допомогли викрити злодіїв. Тож днями їй повинна надійти відповідь хто і коли знімав гроші з картки, яка належала її синові.