У Рогатині відбувся VIII відкритий фестиваль аматорської народної творчості


Вчора, 18 червня, урочистою ходою під звуки духового оркестру мистецькі делегації з Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей вирушили до міського парку відпочинку, де на величній сцені проходило головне дійство.

Отець-декан В.Гривнак УПЦ КП та отець Д.Бігун  УГКЦ  благословили учасників фестивалю на плідну працю в ім’я утвердження національної єдності та розвиток аматорського мистецтва, інформує прес-служба ОДА.

Із привітальним словом виступив начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, зауваживши, що цей фестиваль є унікальним.

«Приїхали наші друзі та сусіди з Львівської та Тернопільської областей, представники районів. Сьогодні можна побачити як аура української вишиванки, українського духу розширюється».  

Територіальні громади району представили фольклорні подвір’я «Опільські газди» та виставку декоративно-ужиткового мистецтва.

Також за участю колективів аматорської народної творчості Опільського регіону та гостей фестивалю відбулася святкова фестивальна мистецька програма і молодіжна розважально-танцювальна шоу-програма.