У Рожнятові відбулося виїзне засідання координаційного комітету допомоги пораненим в АТО


Засідання провів співголова комітету, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк.

Представники влади, громадських організацій, волонтери та безпосередні учасники бойових дій  обговорили питання, що стосуються соціального супроводу, медичного обслуговування, виділення земельних ділянок, надання матеріальної допомоги, забезпечення пільгових транспортних перевезень, працевлаштування учасників АТО та членів їх родин.

Зокрема, зазначалося, що в Рожнятівському районі потреби кожного учасника АТО відображено у соціальних паспортах, створено інформаційний центр допомоги, куди звернулося 12 осіб. Працівники центру роз'яснили їм, як отримати одноразову матеріальну допомогу, земельну ділянку, оформити документи на санаторно-курортне лікування тощо.

Ігор Пасічняк наголосив на важливості врахування при перегляді бюджету збільшення фінансування допомоги пораненим та родинам загиблих в АТО, здійснення жорсткого контролю за процесом виділення земельних ділянок, створення у районі громадської організації учасників АТО. Йшлося також про забезпечення учасників АТО житлом.

«Вирішуючи житлові проблеми, потрібно залучати місцевих меценатів, співпрацювати з громадськими організаціями, шукати джерела фінансування на місцевому рівні»,  – зауважував заступник голови облдержадміністрації.

Ігор Пасічняк поінформував учасників засідання про те, що подібні заходи будуть традиційними. Їх уже провели в Коломиї, Рогатинському та Коломийському районах.