У штабі АТО нарахували за добу 109 обстрілів з боку бойовиків


В зоні АТО продовжується протистояння українських військ незаконним збройним формуванням. Так 3 серпня, з 18 години вечора і до опівночі противник і надалі продовжував обстріли наших позицій із озброєння, що має бути відведене від лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Як і попередні дні, основна напруга зберігалася поблизу Донецька. Близько 19 години найманці двічі обстріляли Авдіївку зі 120-міліметрових мінометів. А з 22.10 і до опівночі вели мінометний вогонь по районах цього містечка де не має сил АТО. Також близько 23 години окупанти тричі з танків били по наших опорних пунктах в Пісках. Під вогнем артилерії калібру 152 міліметри о 20 годині опинилось селище Водяне. О 22.30 зі 122-міліметрової артилерії і танків найманці били по Первомайському. Крім того о 23.20 ворог зі 120-міліметрових мінометів бив по мирних будівлях у селищі Опитне. 

На Артемівському напрямку близько опівночі під вогнем ворожої артилерії опинилося селище Санжарівка. В районі Маріуполя окупанти били по Старогнатівці з мінометів і артилерії калібру 152 міліметри. 

Загалом, упродовж вчорашньої доби – 3 серпня незаконні збройні формування 109 разів порушили режим припинення вогню. 

Після опівночі, 4 серпня, бойовики і надалі сконцентрували вогневу активність на Донеччині та били по селищах Опитне, Водяне, Авдіївка, Мар’їнка. А близько 1 години ночі неподалік селища Ленінське, що на Артемівському напрямку, відбулось бойове зіткнення наших військ з ДРГ противника. В результаті вмілих дій бійців АТО найманці відступили.