У скандального франківського судді НАБУ знайшло майже 120 грам золотих виробів


Детективи Національного антикорупційного бюро в ході обшуку будинку підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки знайшли майже 120 грамів ювелірних виробів, схожих на золото.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на «Слово і Діло».

У документі вказується, що під час обшуку 7-8 серпня за місцем проживання судді були виявлені і вилучені ювелірні вироби. Ці предмети, зовні схожі на вироби з золота, були упаковані в сейф-пакет. Так, детективи вилучили 24 вироби, серед яких такі: ланцюжки вагою 23,77 г з камінням білого, темного кольору і вагою 11,55 г; браслет вагою 12,54 г; брошка вагою 5,9 г та інші. Загальна вага виробів становить 118,11 м

У зв'язку з тим, що санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає можливу конфіскацію майна Булки, в разі визнання його провини детективи вирішили встановити вартість цих виробів. Так, НАБУ подало клопотання про призначення експертизи, на вирішення якої поставити наступні питання: з якого металу виготовлені вироби і якої проби; чи мають вони історичну або художню цінність і яка їх вартість?

Суддя клопотання задовольнив. Експертизу доручили провести Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Нагадаємо, 7 серпня в Івано-Франківську затримали суддю, що взяв 5 тисяч євро хабара. Пізніше з'ясувалось, що мова йде про суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку.

До теми: Суддю-хабарника з Івано-Франківщини на час слідства триматимуть під вартою

Суддю-хабарника з Івано-Франківщини відсторонили від роботи

У франківського судді-хабарника під час обшуку знайшли патрони

Скандального франківського суддю відправили у відставку