У справі збитого над Донбасом «Боїнга» фігурують 120 осіб, - ГПУ


Приблизно 120 людей фігурують у справі про збитий над Донбасом «Боїнг». Для того, щоб вручити їм підозри, розроблено операції.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

«За результатами слідства ми встановили 120 осіб, які фігурують у справі про збивання Боїнга. При винесенні підозр плануємо досить цікаві операції. Вони неймовірно складні, до їх виконання будуть залучатися абсолютно всі правоохоронні органи п'яти країн - учасників Міжнародної спільної слідчої групи. Ми прагнемо не просто винести декларацію про причетність до цієї трагедії чиновників Російської Федерації. Ми хочемо, щоб реальні люди понесли реальне покарання і були представлені в суді».

Крім того, Сторожук зазначив, що для України було б краще, щоб слухання проходили в рамках міжнародного трибуналу або в національному суді Нідерландів – «це нівелює можливість Російської Федерації звинувачувати нас в заангажованості суду по цій справі».

Нагадаємо, що для розслідування аварії була створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

JIT прийшла до висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Першотравневе. Даний район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів.

Нагадаємо, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 р. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

«Вголос»