У СТЕК кажуть, що холодні класи 15-ї школи - вина адміністрації


У одній з франківських шкіл тепло є тільки наполовину. Про це мовилось на оперативній нараді у міського голови.

Тепло до навчального закладу подає СТЕК. Напередодні, 8 листопада комісія обстежила об'єкт теплопостачання, аби зрозуміти причину холодних класів.

За результатами обстеження встановлено, що температура повітря у навчальних класах та кабінетах + 18 С (за інформацією працівників школи – у старому корпусі школи + 21 С). Отже – температурний режим у школі, станом на дату проведення комісійного обстеження, знаходиться у межах встановленої законодавством України норми.

"При цьому, тепловий лічильник на вводах до школи не зафіксував істотних відхилень обсягу і температури теплоносія, який подавався до школи із початку опалювального сезону, теплоносій подається постійно і стабільно, температура теплоносія, який подається до школи складає + 51 С (на момент перевірки), що відповідає температурному графіку подачі теплоносія; при цьому, обстеженням зафіксований перепад тиску у магістральній тепловій мережі (7,8 атмосфер) і після елеваторного вузла у тепловому пункті школи (3,8 атмосфер). Отже, єдиною причиною нарікань щодо недотримання температурного режиму у школі – є порушення функціонування внутрішніх мереж, за які несе усю відповідальність адміністрація школи. Неналежна експлуатація внутрішніх мереж адміністрацією школи призводить до порушення температурних норм, через що страждають діти, адже сьогоднішня перевірка підтвердила – школа забезпечена теплоносієм від ТОВ «СТЕК» на достатньому для опалення рівні", - інформує прес-служба компанії.

За результатами обстеження адміністрації школи рекомендовано:
- провести позачергові профілактичні роботи на елеваторному вузлі в тепловому пункті школи;
- провести балансування внутрішньобудинкових мереж системи опалення школи.