У стрілянині в середмісті Франківська було двоє поранених


Близько полудня у суботу в центрі Івано-Франківська на території ресторану “Пасаж Гартенберг” лунали постріли.

Як розповів заступник керівника Нацполіції в області Ігор Баб’юк, прибувши на місце поліцейські встановили, що зі сторони вулиці Сотника Мартинця на літнику ресторану «Pasage» відпочивала група людей, між ними трапився конфлікт, бійка, а далі й стрілянина, інформує кореспонднент Бліц-Інфо.

«Зясовано, що під час стрілянини присутні були мешканці Івано-Франківська. Серед яких і екс-депутат міськради Ігор Халаменда», - зазначив Баб’юк.

На запитання журналістів про ще одного учасника стрілянини сина генерала-майора міліції, героя України Анатолія Француза, якого звуть так само, як і батька Анатолій Француз, Баб’юк зауважив, що він не був учасником події, а тільки випадковим перехожим. Правоохоронець каже, що Француз покинув місце події, оскільки "у нього спрацював інстинкт самозбереження".

Наразі поліцейським відомо про одного постраждалого. Він перебуває у лікарні. З автівки, в якій перебував потерпілий поліцейські вилучили пістолет та рушницю.

Поліції також відомо про ще одного потерпілого, однак він не звертався до медзакладу. Також копи не змогли поспілкуватися з ним.

Через деякий час після інциденту патрульні зупинили дві автівки, в одній з них знаходилася зброя. 

«Слідством встановлено осіб, що стріляли. З одним ми вже спілкувалися. Місце перебування ще одного наразі не відоме. Наразі ще нікому не оголошено про підозру», - додав поліцейський.

Втім, розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Замах на вбивство), хоча спочатку поліцейські відкрили провадження за  ч. 4 ст 296 (Хуліганство).