У суді пояснили, чому кривдника 15-літньої коломиянки не взяли під варту


У Коломиї двоє дорослих чоловіків зґвалтували 15-літню дівчину. Надзвичайний випадок стався 7 травня у помешканні одного із кривдників

Кривдників дівчинки затримали наступного дня. Один із них із Волинської області, 1982 року народження, інший - житель Коломиї, 1975 року народження.

9 травня у Коломийському міськрайонному суді їм обрали запобіжні заходи - волинянин чекатиме слідства в СІЗО, а коломиянин - під домашнім арештом. Таке рішення суду викликало обурення у соцмережах. У прокуратурі також заявили, що готують апеляцію на домашній арешт.

Натомість у Коломийському суді запевняють, що тримати коломиянина під вартою не було законних підстав.

"Житель Коломиї будучи у стані алкогольного сп’яніння вчинив розпусні дії сексуального характеру із даною неповнолітньою потерпілою, які виразились в оголенні статевих органів та інших непристойних дотиках до них, з приводу чого йому пред’явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 КК України (Розбещення неповнолітніх). Це кримінальне правопорушення відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, за яке передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі. Від від органу досудового розслідування він не переховувався, кримінальному провадженню не перешкоджав і іншої підозри йому не пред’явлено, а тому зважаючи на вимоги п. 3 ч. 2 ст. 183 КК України суд не мав права обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і застосував відносно підозрюваного коломиянина запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - пояснює прес-служба суду.

До теми: Нелюди, що згвалтували 15-річну коломиянку чекатимуть суду вдома і в СІЗО 

Двоє чоловіків у Коломиї ґвалтували 15-літню дівчину і все знімали на відео