У Татарові відкриється гостро-соціальна виставка "Quo Vadis?"


2 травня у арт-просторі Zenko Foundation у Татарові (готельний комплекс «Коруна») відкривається виставка Сергія Литвинова та Сергія Друзяки – «Quo Vadis?».

Проект привертає увагу до гостро-соціальних тем – боротьби зі світовим тероризмом та екологічної ситуації на планеті. Виставка експонується протягом травня.  Вхід на неї вільний. Філософська назва проекту «Quo Vadis?» - «Куди йдеш?» – запрошує до роздумів над ситуацією, що склалася у сучасному світі.

Експозиція складається з трьох частин – це роботи присвячені трагедії 9/11 у Сполучених Штатах, роботи, що розказують про Чорнобильську катастрофу в Україні та картини, у яких художники показують, що світ може бути спасений – завдяки любові, красі та добру. Концепція виставки пропонує глядачеві замислитись над проблемами, що стосуються кожного, і зрозуміти, що майбутнє в наших руках. Людство має бути сильним і стати обличчям до своїх проблем, щоб побороти їх.

Проект буде експонуватись одночасно у двох арт-просторах України – у столиці, в галереї Американського дому та в основному арт-просторі Zenko Foundation, розташованому на території готельного комплексу «Коруна» у Татарові, Івано-Франківської області. У Татарові виставку доповнять серією акварелей, присвячених красі нашого світу, яка ідеально підходить для арт-простору серед природи українських Карпат.

Краматорські художники Сергій Друзяка та Сергій Литвинов живуть і працюють у зоні воєнного конфлікту в Україні, як, насправді, і всі ми зараз. «Їх картини є надзвичайно емоційними. Вони апелюють до серця, яке здатне розбудити розум. В цьому полягає сила мистецтва», - говорить Зенко Афтаназів, засновник Zenko Foundation.