У "Теплокомуненерго" не знають, чи отримають ліміти газу на лютий


Загальна заборгованість «Теплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ складає 167 мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 23 січня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор «Теплокомуненерго» Василь Рущак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

З них 37 мільйонів – пеня та штрафні санкції, 55,4 мільйонів – різниця у тарифах для населення, яка не передбачена жодними нормативними документами, 52,8 мільйонів – різниця у тарифах для бюджетних організацій. Крім цього, протягом листопада і грудня 2017 року було нараховано понад 30 мільйонів субсидій, які на сьогодні не відшкодовані.

«У нас є ліміт на січень, але не знаємо, як складеться ситуація з лімітами на лютий», - зауважив Рущак.

Виконавчою службою по частині НАТ «Нафтогазу» 90% коштів, які потрапляють на рахунки автоматично забираються, а 10%  залишаються на потреби підприємства. Це враховуючи заробітну плату, податки, ремонтні роботи запчастини. Тому зараз є проблемою виплата заробітної плати.

«Скоріш за все прийдеться їхати до Нафтогазу, щоб розуміти, яка ситуація буде у лютому. Ми опинились в такій ситуації, що нам можуть погрожувати відключеннями», - акцентує Василь Рущак.

За його словами, схожа ситуація по всій Україні.

«Тариф не відповідає собівартості. У жовтні ми проводили громадські обговорення та подавали пакет документів на коригування тарифів. Однак нам його відхилили», - підсумував чиновник.