У тюрмах Бразилії й Таїланду сидять 8 українців, які працювали наркокур'єрами, - МВС


У бразильських і тайських тюрмах сьогодні перебувають вісім громадян України, яких злочинці змусили стати наркокур'єрами.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Як зазначається, члени організованого злочинного угрупування займалися вербуванням молодих людей, які мали бажання заробити «легкі» гроші за кордоном. У 2014 - 2016 роках організатори угруповання відправили з України до Бразилії вісім людей. Через шахрайську схему українських громадян змусили стати міжнародними наркокур'єрами і перевозити у валізах кокаїн з Бразилії до Таїланду.

Через це українців затримали правоохоронні органи Тайланду і Бразилії. Зараз вони знаходяться у бразильських і тайських в'язницях, очікуючи судові вироки за суворими законами цих країн.

Також у прес-службі МВС інформували, що за перше півріччя 2017 року поліція виявила 144 злочини, пов'язані з торгівлею людьми. Цей показник більш ніж удвічі перевищує статистику минулого року. Працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, Нацполіції України за 6 місяців 2017 року встановили 69 зловмисників, причетних до фактів торгівлі людьми. У майже 100 кримінальних провадженнях за статтею 149 КК України зловмисникам вже оголошено підозру у вчиненні цих злочинів.