У вересні калуські медики отримають від Нацслужби здоров'я повну зарплату


Станом на 1 вересня Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги по-новому вніс до загальнодержавної системи і активував близько 17 тисяч декларацій з пацієнтами про вибір лікаря з надання первинної допомоги.

Про це «Вікнам» повідомила заступник міського голови Наталія Табачук. Відтак вже у вересні заклад отримає від Національної служби здоров’я достатню суму коштів для того, щоб забезпечити працівників заробітною платою.

Як зазначила Наталія Табачук, процес внесення декларацій триває, відповідно, зростатиме у наступні місяці і фінансування через НСЗУ, тож, можна буде збільшувати зарплати медпрацівникам.

Нагадаємо, станом на 1 липня міський центр завантажив у загальнодержавну систему понад 37 тис. декларацій. Однак їх достовірність НСЗУ поставила під сумнів, відтак усі декларації деактивували. З липня центр вносить декларації по-новому.

За розрахунками, в липні міський центр мав отримати від НСЗУ майже 2,5 млн гривень. А реально отримав близько 1,3 млн гривень – на рівні медичної субвенції. Тож, для виплати зарплат працівникам центру міський бюджет додатково виділив близько 900 тис. гривень.