У Верховині за понад 10 мільйонів добудують школу


Департамент будівництва житлово-комунального господарства містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації оголосив тендер на добудову середньої школи на 33 класи на вул.иці І.Франка у Верховині.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Очікувана вартість робіт складає 11 млн 130 тис 922 грн.

На торги подалися два учасники ТОВ "Арх-Буд Технологія" з пропозицією 10 млн 809 тис 632 грн та ПП "Промбудсервіс-Косів" - 10 млн 510 тис 400 грн. Наразі очікується рішення по учаснику, який подав найнижчу цінову пропозицію.

Переможець повинен буде виконати всі роботи до 30 грудня наступного року.

Згідно технічного завдання до складу добудови незавершеного будівництва школи входить частина блоку № 1 та  блок № 4 з допоміжними приміщеннями, а саме:

- в технічному поверсі - актовий зал з допоміжними приміщеннями, тир, кімната бойової слави, технічні приміщення;

- на 1 поверсі - вестибюль з гардеробом, хол, актовий зал з кінопроекційною, інвентарною, радіовузлом, двома кабінетами іноземних мов, кабінетом профорієнтації, приміщеннями для гуртків, медкабінетом. гардеробом для персоналу;

-  на 2 поверсі - спортивний зал з чоловічими та жіночими роздягальнями з санвузлами та душовими, приміщеннями для інвентарю та інструкторська; санвузол, два кабінети математики;

- на 3 поверсі - спортивний зал (друге світло), кабінети історії, географії, бібліотека, книгосховище, санвузол.

За даними Наших грошей фірмою «Промбудсервіс-Косів» володіє та керує Володимир Тинкалюк із села Вербовець Івано-Франківської області. Донедавна йому також належало ПП «Інтекс», нині записане на Романа Пліхтяка, власника ТОВ «Ромекс ІФ». Раніше переможець з «Інтексом» мали спільний номер телефону 0686205910.

Як пише Дзеркало Коломиї з 2013 року ПП “Промбудсервіс-Косів” є фігурантом скандалу довкола реконструкції перинатального центру структурного підрозділу КМУ “Чернівецька обласна клінічна лікарня”. В липні 2013 року управління капітального будівництва Чернівецької ОДА уклало договір на закупівлю робіт за державні кошти з генпідрядною організацією ПП “Промбудсервіс-Косів”. Загальна вартість підрядних робіт складала 52 млн грн, повідомляє сайт “Антикор”. На той момент ПП “Промбудсервіс-Косів” мало всього лиш 200 грн статутного капіталу. Проте це не завадило їм у період 18 – 19 липня 2013 року за результатами тендерів укласти на 57,36 млн грн угод на реконструкцію медичних закладів Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Реконструкцію перинатального центру у Чернівцях станом на червень 2016 р. так і не було завершено. Наразі кримінальне провадження у цій справі внесене в ЄРДР від 20 січня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України “Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем”. Триває досудове розслідування, яке має встановити, чи справді директор ПП “Промбудсервіс-Косів” при здійсненні реконструкції перинатального центру структурного підрозділу КМУ “Чернівецька обласна клінічна лікарня” підробив акти виконаних підрядних робіт форми КБ 2-в, чим завдав збитків інтересам держави на суму 34 547,80 грн.

Усього з 2008 року «Промбудсервіс-Косів» отримав підрядів на 121,74 млн грн.

До слова, за даними сайту "Слово та Діло" раніше народний депутат Юрій Соловей обіцяв добудувати в 2016 році загальноосвітню школу, однак провалив обіцянку.

До теми: У Верховині за 38 мільйонів зведуть новий Народний дім замість згорілого