У військкоматі розповіли, скільки бійців отримали путівки на відпочинок


Питанню надання всього спектру пільг та соціальної захищеності учасників антитерористичної операції та членів їх сімей в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті приділяють особливу увагу.

"За шість місяців 2016 року Івано-Франківським обласним військовим комісаріатом розподілено 78 путівок для безкоштовного санаторно-курортного лікування, - розповів заступник Івано-Франківського обласного військкомату підполковник Володимир Сімончук. -  З  них: інвалідам війни – 33, учасникам бойових дій – 25, членам сімей померлих військовослужбовців – 16, інвалідам армії – 4. 52 санаторно-курортні путівки з пільговою оплатою вартості надані ветеранам війни та членам їх сімей".

Також, зазначають у військкоматі, дві безкоштовні путівки на відпочинок в Анталію, Туреччина надали членам сімей воїнів, що загинули в зоні АТО.  Троє дітей наших бійців у липні – серпні 2016 року мають змогу оздоровитися у дитячому оздоровчомутаборі поблизу Одеси.

Крім цього, за сприянням УГКЦ безкоштовна путівка на відпочинок у одному з оздоровчих закладів Львівської області надана сім'ї військового, що загинув в зоні АТО.

 Івано-Франківським управління соціального захисту населення для учасників АТО з початку 2016 року відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України надано 36 санаторно-курортних путівок дляветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

Відповідно до Договору про міжбюджетний трансферт  між Львівської обласною радою та Івано-Франківською обласною радою поранені під час проведення антитерористичної операції лікуються у лікарні відновного лікування №2 “Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА “Говерла” місто Моршин. У 2016 році таке лікування пройшли 4 поранених прикарпатця.

Тарас Грень