У виконкомі відповіли на пропозицію франківців перетворити "П'ятачок" на зелену зону


Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради дав відповідь на елетронну петицію щодо облаштування зеленої зона на Тринітарській зоні, відомій серед франківців як базар "П'ятачок".

Як повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, саме ця петиція була першою, що зібрала необхідних для розглядою владою 250 підписів. 

"На підставі рішення Господарського суду Івано-Франківської області в 2008 році товариство з обмеженою відповідальністю викупило у власність земельну ділянку в межах вул. Дністровської-Базарної-Шеремети-Станіславської-Галицької площею 1.1915 га для обслуговування торгового комплексу.

Згідно чинного генерального плану міста, функціональне призначення вказаної території – територія пішохідних зон, зелених насаджень загального користування та громадських закладів. Івано-Франківською філією «ДІПРОМІСТО» була розроблена робоча документація на будівництво у вказаному місці багатофункціонального громадського центру, до реалізації якого наразі не дійшло. Коригованим генеральним планом пропонується вказану територію передати частково під громадську забудову, решту – під зелені зони загального користування. Однак, наразі передчасно вести мову про кінцевий варіант генплану до його затвердження", - йдеться у відповіді, підписану вже колишнім першим заступником міського голови Зіновієм Фітелем.

До слова, розмови про перетворення Тринітарської площі на зелену зону серед громадськості Івано-Франківська ведуться вже не вперше.

До теми: Мешканці Івано-Франківська через петиції вимагають у влади ліквідувати ринки в середмісті