У Яремче мізкуватимуть, як розвивати гірські райони після децентралізії


До Карпатського Форуму регіонального розвитку залишилось 12 днів

Гірські території: депресивні райони чи райські куточки, де хочуть жити і працювати багато людей?

Що потрібно для розвитку гірських територій? Якими фахівці бачать загальнодержавну та регіональні стратегії розвитку гірських територій України? Яким бачать своє майбутнє самі мешканці гір?

Відповідь на ці та інші питання спільно шукатимемо в рамках Карпатського Форуму регіонального розвитку «Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації», який з ініціативи Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Мінрегіону та Івано-Франківської облдержадміністрації 31 травня-1 червня 2018 року пройде в м. Яремче.

«Реформа децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад, як показує практика Івано-Франківської області, дає гірським територіям великі можливості для розвитку, покращення соціальної інфраструктури та підвищення інвестиційної привабливості. Саме гірські райони Івано-Франківщини активно включились у впровадження реформи децентралізації. 8 з 23 ОТГ на Прикарпатті створені саме в гірських районах Прикарпаття. Вони вже користуються значно більшим фінансовим ресурсом, їх бюджети зросли у кілька разів. Тож відповідно ці громади істотно покращили свою інфраструктуру, відремонтували школи, ФАПи та амбулаторії, відкрили дитсадки у селах, відремонтували перші сільські дороги у громадах», - зазначає директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.