У жовтні-листопаді на Прикарпаття пройдуть Міжнародні паліативні дні


Щороку у жовтні світова спільнота відзначає Всесвітній день хоспісів та паліативної допомоги. Цьогоріч цей день припадає на 14 жовтня.
Крім того, 2017 рік є ювілейним для Івано-Франківського обласного клінічного центу паліативної допомоги, адже саме на Прикарпатті 20 років тому був створений другий в Україні (перший у Львові) хоспіс-стаціонар для невиліковно хворих людей.

З цієї нагоди в Івано-Франківську відбуватимуться різноманітні заходи, серед яких інформаційні акції, лекції, науково-практична конференція, благодійний аукціон тощо.

Принагідно додамо, що Прикарпаття є одним з лідерів у розвитку паліативної допомоги в Україні. Перша мобільна бригада для надання паліативної допомоги вдома була створена в 2012 році у структурі хоспісу. Перший дитячій хоспіс в Україні відкрився в кінці 2013 року в м. Надвірна. Кошти для нього зібрали на обласному телемарафоні.

Запрошуємо усіх небайдужих мешканців області та міста Івано-Франківська долучитися до акцій і підтримати тих, хто так потребує допомоги.

План заходів з нагоди 20-річчя створення паліативної служби додається