Учасниця проекту "Панянка-Селянка" з Івано-Франківщини про шоу, власні враження та обов'язкову російську


На початку цього тижня,на телеканалі "ТЕТ" вийшла в ефір програма "Панянка-Селянка", учасницею якого була мешканка с.Зелене Верховинського району Людмила Ілюк. Дівчина побувала у Арабських Еміратах, відчула на собі, як живуть багаті люди та просто раділа сюрпризам, які протягом трьох днів дарувало їй життя.

За словами Люди, Дубаї - це місто її мрії... І тут вона опинилася в ньому...

Нам вдалося поспілкуватися з Людмилою Ілюк. Що з цього вийшло, читайте інтерв'ю:

- Розкажи читачам, як ти потрапила в реаліті-шоу "Панянка-Селянка"? Що надихнуло тебе взяти у ньому участь?

- Привіт! Потрапила я на реаліті-шоу "Панянка-Селянка" завдяки пропозиції Галини Кутащук. Вона дала мої контакти рижисеру програми, за моєю згодою! А надихнув мене на цей проект мій коханий хлопець. Він знав про мою мрію і бачив, що для мене це багато значить. Саме тоді в мене був такий період, що я жила цим містом Дубаї і ми обоє подумали, що потрібно щось робити для здійсненя своїх мрій. Коли я записувала інтерв’ю з рижисером, я не була впевнена, що мене візьмуть тому, що на моє місце було багато дівчат. Але я сказала йому про свою мрію… На що почула відповідь: "Ми зробимо щось для того щоб вона здійснилась…"

- Що ти відчула, коли тебе запросили взяти участь у програмі? Твої перші емоції?

- Коли мене запросили взяти участь у програмі, я відчула впевненість в собі, що я все зможу зробити, і все буде краще ніж у інших програмах, адже там було дуже багато нецензурщини і пошлості, поганих звичок, особливо з боку "селянок". Я хотіла доказати, що не все так запущено, що є також виховані та просто щирі люди, які важко працюють і вірять у щасливе майбутнє своє і своїх родичів!  Я хотіла відчути як це жити заможним життям і доказати своєму братові, що є краще життя і потрібно для цього щось робити. Емоції в мене зашкалювали. Я була рада, з однієї сторони, а з іншої - переживала, напевно найбільше за всіх, щоб там не опозоритись!

 - Як сприйняли тебе твої друзі, родичі, коли ти повідомила їх, що будеш учасницею шоу?

- Всі мої друзі і рідні сприйняли цю новину, як дуже хорошу. Всі вірили, що я зможу… Всі тільки підтримували мене! За що я їм дуже вдячна!

 - Чи знала ти відразу, що тебе очікують Дубаї? Коли про це дізналася

 - Спочатку мені говорили, що це може бути Росія… Однак, остаточно я дізналася, що це буде Дубаї аж перед самим вилітом, де мені вручили білет. Звичайно, це для мене була радісна новина… Дякую, що не забули про мою мрію!

 - Багатьом глядачам не сподобалася російська мова, якою говорила ти твої рідні та друзі. Як ти можеш це прокоментувати?

- Я знаю, що місцевих жителів цікавить, чому ми всі розмовляли на москальській, тобто мовою наших теперішніх ворогів. Але я хочу сказати, що за умовою контракту я була змушена розмовляти по-російськи. Тому, що це міжнародний обмін і ця програма співпрацює з російською "Барышня-Кристьянка". Тому була умова розмовляти саме так! Інакше - вони просто припинили б мою участь у шоу.

Я, мої рідні та близькі, а також друзі - всі були дуже шоковані, що так потрібно розмовляти, адже ми ніколи і слова руського не промовляли. А ще, знаючи про ситуацію в Україні з Росією всі були проти. Хочу зазначити, що організатори про це сказали мені в останній момент і дороги назад уже не було. Я вже розуміла, що так близько до всього, а тут таке… Довго думала над тим, як поступити, обговорювала з друзями, рідними… Враховуючи, що телеканал придбав мені закордонний паспорт, візу, квитки і все інше -погодилася. Так як російською з нас ніхто не розмовляв, тому це було для нас найважче. Але я вірила, люди зрозуміють мене і підтримають… Близькі та рідні погодились тільки через мене, бо всі знали, як я жила, мріяла про це місто

- Тобто, якщо б ти відмовилася розмовляти російською, то тебе могли не допустити до участі?

- Саме так! Якщо б я відмовилась розмовляти російською, то мене б не допустили до проекту.

- Як сприйняли російську мову твої друзі рідні та близькі? Що вони говорили відразу та які висновки зробили після виходу програми в ефір?

- Коли програма вийшла в ефір всі були задоволені шоу та мною. Звичайно, там були дуже дивні завдання для "панянки" на випробування, але все робилось за сценарієм, тому це всі розуміли. Найбільше всі були здивовані, чому російська… Навіть дехто думав, що це була наша ініціатива, так розмовляти. Але це не так, ми навпаки хотіли показати себе з кращої сторони, а не позоритись з цим акцентом та карявою російською. Рідні підтримували і підтримують мене зараз. Вони ще більше почали вірити в мене, що я зможу вивчити англійську мову і рухатись вперед. Як я зрозуміла, багато хто очікував гіршого шоу, а вийшло краще. Я задоволена! Тільки б не ця російська…

- Які твої враження від Дубаї? Що сподобалося найбільше?

- Прилетіла я в Арабські Емірати вся на емоціях, чекала з нетерпінням наступного дня, щоб все обдивитись. Вразило мене це місто своєю архітектурою, порядком і звичайно - спекою. В день там було дуже спекотно: стовпчики термометрів сягали 50 градусів тепла. Але я швидко пристосувалась до цього клімату, ніби я там жила вже 10 років.

Найбільше мені сподобалось пустеля Сафарі… Я ніколи не любила поля, я навіть боялась такого терміну, як "пустеля". Але, як не дивно, мені навпаки все дуже сподобалось: червоний пісок, чисте небо (жодної хмаринки)… Все було настільки заворожуюче… Те, що ми катались на квадроциклах, мабуть запам’ятається найбільше… Кататись на ньому по піску це був крутяк, незабутні почуття та море емоцій… Я люблю мотоцикли, швидкість, екстрім…

Як було видно в програмі, мене вразили також фонтани, які знаходяться біля найбільшої споруди світу "Бурж Халіфа". Музика, яка супроводжує їх додає максимуму враженням. Здається, виривається душа з грудей. Мені хотілось в той момент, щоб всі близькі мені люди були біля мене. Фонтани неймовірно красиві, вони ніби танцювали під музику. Незвичайна красота! А ще на фоні хмарочосів… В той момент я віддалась почуттям повністю. Біля мене була подружка "панянки" Ліа, вона мене підтримала, навіть розплкалась разом зі мною! Але часу не було довго плакати тому, що нас чекали нові сюрпризи… Подивились, забули і побігли далі!

Все було на найвищому рівні. Я дуже задоволена цим містом і людьми з якими я там познайомилась.

- Як ти себе відчувала в далекій країні? Чи змогла б ти пристосуватися до життя там?

- Я відчувала себе там так, як би жила багато років… Зовсім не важко було знаходитись в спекотному місті. І.клімат мені підійшов повністю. Я була тільки задоволена, що місто, яким я жила тут, мене не підвело, а було ще кращим та зручнішим для мене!

- Чи була в тебе ностальгія за рідною домівкою та чи важко було прощатися з спекотним Дубаї?

 - Ностальгії в мене не було за домівкою, була ностальгія за своїми рідними. Я знала, що я там не надовго і не було часу сумувати тому, що сюрпризи не припинялись, вони мене дивували з кожним днем все більше!

Дуже важко було прощатись з містом моєї мрії і з тим заможним життям, бо як я зрозуміла, воно притягує і хотілось ще і ще там бути… Хотіла, але не встигла побувати й у інших місцях…

 - Чи підтримуєш ти зв'язок із "Панянкою"? Чи сподобалась їй Верховинщина?

- Так, я підтримую зв’язок з "панянкою" Оленою Гудковою і її подружкою Танею Заломовою. Ми спілкуємося майже кожень день, ділимося своїми емоціями після проекту, обговорюємо, що змінилося в них, у мене... Вона підтримує мене з англійською мовою, говорить щоб я вчила її, а потім приїхала обов’язково в Дубаї до неї, запевняє, що роботу знайде мені одразу.

Олена завжди розказує як у неї справи вдома, ділиться про свої знахідки. Наприклад, на одній прогулянці вони побачили безпритульного котика, якого забрали додому, возили до ветеринара і лікували… Розповідає про дітей… Вона дуже хороша, навіть просила вибачення про те, що говорила, що щось не сподобалось… Адже її заставляла знімальна група щоб були емоції, навіть і не дуже хороші тому, що це село… Необхідно було доказати, що життя в місті краще! Але як "панянка" зазначила в ефірі, вона планує літом приїхати до нас в Карпати із своєю мамою і подругою. Відвідають вони саме Верховинщину, адже її вразила наша краса гір, гостинність наших людей… Вона любить екологічно чисті натуральні продукти, свіже повітря… Верховинщина Олені сподобалась.

-  Як обіцяла Олена Гудкова, вона подарує твоєму брату телефон, якщо він перестане пити. Чи дотрималась вона обіцянки? Сподіваюся, що брат таки відмовився від спиртного. Чи не так?

- Олена Гудкова дотрималась свої обіцянки. Вчора вона запитала мене, що саме хоче моя мама в подарунок. Як я зрозуміла з нашого спілкування, презент вона хоче зробити кожному.

За декілька днів Олена вилітає до Москви на конкурс. Звідти вона надішле нам подарунки.

Мій брат дотримався обіцянки і на диво нам всім, кинув вживати спиртне, навіть більше, почав слідкувати за собою.

Моя часть у проекті, як я й хотіла, пішла на користь для всієї сім’ї. За ці кардинальні зміни я вдячна панянці Олені Гудковій.

- Чи плануєш в майбутньому брати участь у подібних шоу?

- Так, я б не проти взяти участь у інших шоу, тільки не про свою родину і себе, а можливо, зіграти якусь роль…Тому, що в майбутньому я не хочу щоб про моє особисте життя знали всі. Від цього моменту воно стає моїм і тільки особистим!

- Як говорила ти у програмі, треба розвиватися, удосконалювати себе, вчитися... Над чим зараз працюєш? Чим займаєшся?

   Як я говорила в ефірі, треба удосконалюватися, розвиватися, вчитися. Тому зараз працюю над собою, старанно вивчаю англійську мову, багато читаю, займаюся кожен день медитацією, щоб бути спокійнішою і здоровішою. В результаті, почала помічати зміни в своїй поведінці, я стала спокійнішою вже після 5-ї спроби. Також регулярно роблю зарядку для бадьорості свого тіла і сили… Зараз я вдома, весь час приділяю більше собі. Раніше, коли я тратила час на дурниці: просто дивилась телевізор, наприклад, то зараз я повністю його не дивлюся! Я щаслива, бо сама бачу, що вдосконалююсь.

- Що б ти порекомендувала нашим землякам, які бажають взяти участь у подібних шоу, але вагаються?

- Якщо хтось хоче взяти участь у подібному шоу, хочу сказати, що кожен має слухати тільки себе і не зважати на думку інших. Тим паче, якщо йдеться про мрію його життя. Головне – не боятися, не сидіти замкнутим в собі, адже через років двадцять, можна про все пожаліти… Думаю, краще зробити і жаліти, ніж не зробити і жаліти. В той час треба завжди пам’ятати, що для когось це може бути великим початком, а для когось і кінцем. Тому, всі рішення потрібно правильно зважувати.

Джерело: Сайт Верховина

До теми: Із селянки - в панянки, або Як мешканка Франківщини розважалася в Еміратах