Учасник АТО і начальник патрульної поліції розповіли свої версії подій у кабінеті Міхальця


Сьогодні відбулася прес-конференція сторін нещодавнього конфлікту між учасником АТО та начальником патрульної поліції.

На зустріч прийшов боєць АТО Іван Чайковський, який заявив про побиття, начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, представники ветеранських організацій, патрульної поліції, громадські активісти.

На початку координатор зустрічі дав можливість обом сторонам конфлікту висловити своє бачення подій.

Як розповів Іван Чайковський, в понеділок він припаркувався на вулиці Січових Стрільців біля сервісного центру МТС, щоб піти в пенсійний фонд і отримати другу групу інвалідності.

"Зупинився на парковці згідно дорожніх ліній. Патрульні підійшли і пояснили, що я порушив знак. Кажу відпустіть, бо я зайшов в пенсійний, щоб отримати довідку. Проте патрульний відмовився відпустити мене з попередженням. Я сів в авто і звідти показував документи. В машині може і ображав їх, бо був дуже знервований. Я хотів від'їхати, проте мені сказали, щоб я зачекав поки вони допишуть постанову. Проте, коли повернувся додому, подивився у ПДР і побачив що знак записаний не правильно. Тому я наступного дня підійшов до заступника і сказав, що хочу оскаржити протокол. Заступник сказав, що вони постараються допомогти мені оскаржити. Проте я все ж вирішив дочекатися Міхальця і сказав, що хочу оскаржити протокол", - розповідає Чайковський.

Постраждалий запевняє, що він кинув посвідчення перед собою на стіл і тоді відчув, що його хтось зловив за руку.

"Я сказав, що сам вийду тільки зберу документи, проте він мене потягнув на себе і штовхнув на землю", - жаліється Іван Чайковський.

В той же час, Дмитро Міхалець пояснив, що нього звернувся потерпілий, щоб поскаржитись на  патрульних, які неправильно винесли постанову.

"Тоді він почав емоційно розповідати, що сталося і відразу ж наголосив, що він інвалід АТО та патрульні не мали права виносити на нього постанову. Пан Іван явно виявляв агресію. Потім достав телефон і почав вимахувати ним перед обличчям керівника батальйону демонструючи якусь картинку. Я попросив його покинути кабінет сидячи за столом. Реакції не було, тоді я відкрив двері і попросив покинути кабінет. Оскільки реакції знову не було, тоді я взяв його за руку і сказав, що або ви покинете кабінет самі, або ми вас виведемо. Чайковський погодився, що піде сам. Ми допомогли йому зібрати документи і він вийшов з кабінету. Ніхто нікого не бив і на підлогу не кидав", - запевняє Міхалець.

До теми: Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО