Учасник спортивної ходьби з Волині приїхав до Франківська у російській формі


У чемпіонаті України зі спортивної ходьби, що стартував сьогодні, 11 березня в Івано-Франківську бере участь учасник, одягнений у форму з російським гербом.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив франківець Богдан Досюк.

«Якийсь дивний чемпіонат України зі спортивної ходьби сьогодні проходить в Івано-Франківську. Перед стартом на весь центр міста лунає ватна музика, а що найбільше мене здивувало, то це представники команди з Волині, де одна із представниць команди через раз говорить українською мовою, а тренер направляє мене в психушку через моє зауваження стосовно того, що один із учасників змагань розгулює вулицею у формі з російським двоголовим орлом на грудях», - розповідає франківець.

За словами Досюка, тренер команди пояснив, що хлопчина напівсирота, і не має грошей, щоб купити собі форму, а цю форму з російським гербом хлопцю подарували.

«Чому наша країна, міністерство спорту України,, не може подарувати їм спортивне екіпірування? Хіба це так важко, чи в нас так багато дітей-сиріт, що на них не вистачить грошей щоб зебезпечити їх нормальною українською фомою, в якій вони гідно змужуть виступати на змаганнях? Чи краще нехай краще наші спортсмени розгулюють в формі окупанта на чемпіонатах України?», - звертається Богдан Досюк до міністра спорту Ігоря Жданова.