Учнів однієї з франківських шкіл евакуювали через загрозу руйнування будівлі


Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

18 жовтня о 15.55 год. до Івано-Франківського МВ УДСНС в області поступила інформація від директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 про те, що в капітальній стіні, на куті двохповерхового навчального корпусу № 2 утворилися тріщини шириною до 10 мм, довжиною до 2 метрів на рівні першого поверху та в перекритті між підвалом і першим поверхом, де знаходиться навчальний клас, утворився  отвір діаметром близько 60 см.

Тріщини в даній частині будівлі також спостерігаються і на другому поверсі. 18.10.2016 була створена комісія за участю представників органів влади та працівника Івано-Франківського МВ УДСНС в області, яка провела обстеження навчального корпусу № 2 загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7.

Для безпеки дітей та вихователів в навчальному корпусі № 2 загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 призупинено проведення навчання в приміщеннях, де спостерігаються тріщини та руйнування перекриття між підвалом і першим поверхом, до моменту проведення спеціалістами оцінки технічного стану будівлі.

19 жовтня о 09.00 год. планується проведення позачергової міської комісії ТЕБ та НС з метою залучення спеціалістів для проведення оцінки технічного стану будівлі, укріплення фундаменту, перекриття і стін навчального корпусу № 2 загальноосвітньої школи № 7 та вжиття упереджувальних заходів щодо недопущення подальшого руйнування будівлі.