Україна планує надати Криму національно-територіальну автономію – Порошенко


У планах української влади – розробка «дорожньої карти» щодо надання Криму, історичній батьківщині кримськотатарського народу, статусу національно-територіальної автономії у складі Української держави.

Про це ідеться у вітанні Президента України Петра Порошенка учасникам II Всесвітнього конгресу кримських татар, пише Вголос.

«Україна вдячна за підтримку демократичних країн, у тому числі тюркомовних держав, у цей складний час. Хочу наголосити, що ми високо цінуємо принципову позицію Турецької Республіки, яка стала співавтором Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», неодноразово на найвищому державному рівні заявляла про неприйнятність окупації Криму й направила до нього неофіційну делегацію, яка підтвердила численні ганебні факти порушень окупантами прав людини», – зазначив Порошенко.

«Як Президент України, я також висловлюю вдячність усім вам, у тому числі діаспорі кримських татар в інших країнах, за беззастережну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Бажаю кримськотатарському народові миру, єдності та процвітання, а делегатам II Всесвітнього конгресу кримських татар - успіхів у роботі. Вірю, що разом із нашими друзями у всьому світі ми відновимо історичну справедливість і забезпечимо гідне майбутнє наступним поколінням», – додав Гарант.