Україна повністю закрила небо для російських літаків


Кабмін ухвалив рішення про повне закриття авіаційного простору України для російський літаків.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк, пише Укрправда.

Він нагадав, що Україна сподівалась, що Росія піде на конструктивну розмову щодо авіаперевезень, зокрема щодо зняття заборони транзиту для українських компаній через авіапростір РФ, але цього не сталось.

"Саме тому уряд України приймає рішення  щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України", - заяви прем'єр.

Уряд доручив Украероруху та Мінінфраструктури повідомити РФ про рішення України.

"Заборона для військових літаків та літаків, які здійснюють військові транзитні перевезення уже була здійснена. Зараз ця заборона стосується всієї цивільної авіації і всіх авіакомпаній РФ", - пояснив він.

Крім того, за словам Яценюка, таку заборону запроваджують і для уникнення можливих провокацій РФ з цивільними суднами.

"У тому числі рішення про таку заборону приймаєтся внаслідок суттєвого загострення військової та зовнішньополітичної ситуації. Росія може використати український авіапростір для здійснення провокацій", - заявив Яценюк.

Як відомо, раніше уряд заборонив польоти в Україну російським авіакомпаніям, які літали в окупований Крим.

Крім того, через авіапростір України був заборонений транзит російських військових вантажів та вантажів подвійного призначення.

У відповідь РФ заборонила польоти п’яти українським компаніям.

Заборону на транзитні польоти для пасажирських авіакомпаній з України Росія запровадила ще минулого року і він досі діє.