Україна розпочала процедуру екстрадиції екс-посадовця Грузії, затриманого на Прикарпатті


Україна розпочала процедуру екстрадиції на батьківщину затриманого напередодні колишнього чиновника з МВС Грузії.

Про це повідомляє у четвер прес-центр СБУ.

"Згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області громадянину Грузії обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочато процедуру його екстрадиції на батьківщину", - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що екс-посадовець з 2012 року перебуває у розшуку за вчинення злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 та 144 Кримінального кодексу Грузії.

За даними Інтерполу у період з 2002 року затриманий, перебуваючи на керівних посадах в МВС Грузії у складі організованої злочинної групи співробітників Міністерства, застосовував катування, фізичне та сексуальне знущання над особами затриманими та засудженими за скоєння злочинів.

"У затриманого вилучено два підробленні паспорти громадянина України, по одному ‒ громадянина Латвії та Беліза, оформлені на різні прізвища, але з його фотографією, а також фальшиве посвідчення моряка, якими він користувався для перетину державного кордону України та інших держав", - зазначають у СБУ.

Як відомо, колишній начальник департаменту військової поліції Міноборони Грузії Мегіс Кардава був затриманий при в'їзді на територію України в Івано-Франківській області.

До теми: Екс-очільник грузинської поліції чотири роки ховався від Інтерполу в прикарпатському селі