Україна визначилась з представником на Євробачення


На міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017 нашу країну представлятиме група O.Torvald (соліст – Євген Галич).

Це показали результати голосування фінального національного відбору, що відбувся в суботу, 25 лютого, у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Переможця визначили шляхом голосування журі та глядачів в прямому ефірі. Бали суддів (музичний продюсер відбору Костянтин Меладзе, артист і композитор Андрій Данилко та переможниця Євробачення-2016 Джамала) і телеглядачів складалися, а у випадку, якщо кілька учасників отримували однаковий результат, перевагу мав виконавець, якого підтримали глядачі.

Саме це і визначило перемогу групи O.Torvald, яка отримала від суддів і від глядачів по 5 балів, а в сумі 10 – найвищу кількість балів на фіналі. 10 балів сумарно отримала і Tayanna. Але співачка мала всього лиш 4 бали від глядачів і 6 балів від суддів. Тож перемогли O.Torvald.

Цього вечора за право представляти Україну на Євробаченні також змагалися: "Сальто Назад", які отримали в сумі 4 бали (1 – від суддів, 3 – від глядачів), Melovin – 8 балів (2 – від суддів, 6 – від глядачів), Illaria – 5 балів (4 – від суддів, 1 – від глядачів) і Rozhden – 5 балів (3 - від суддів, 2 – від глядачів).

Під час фінального шоу українського національного відбору також виступили представники на Євробаченні-2017 від Франції та Польщі. Свою конкурсну пісню "Requiem" виконала французька співачка Альма (Alma), композицію "Flashlight" заспівала польська виконавиця Кася Мош (Kasia Mos).

Як повідомлялось, першими фіналістами українського нацвідбору на Євробачення-2017 стали Tayanna зі своєю піснею "I Love You" і гурт "Сальто Назад", який виконав пісню "О, мамо".

У другому півфіналі лідерами стали Illaria з піснею "Thank You for My Way" та Rozhden - його пісня називалася "Saturn".

Melovin і O.Torvald стали фіналістами нацвідбору за результатами третього півфіналу. O.Torvald виконав пісню "Time", Melovin (Костянтин Бочаров) - пісню "Wonder".

Нагадаємо, Євробачення відбудеться у Києві у травні. Перший півфінал заплановано на 9 травня, другий – 11 травня. Фінал – 13 травня. Перемога Джамали на Євробаченні-2016 дає змогу представнику від України не брати участь у півфіналах, а виступати одразу у фіналі конкурсу.