"Україна живе в кожному з нас": Франківців привітали з Днем незалежності цікавим відео


Уже скоро ми будемо святкувати День незалежності України. Молоді франківці привітали усіх зі святом незвичними відеороликами.

Як розповів кореспонденту Бліц-Інфо автор відеоролика франківець Анатолій Двірник, ідея виникла спонтанно.

"Так виходить, що на День незалежності або День Державного Прапора України активні мешканці нашого міста і об'єднання громадян розгортають великий прапор чи організовують інші цікаві флешмоби та акції. Це надихнуло і захотілось самому зробити щось цікаве та особливе, таке, щоб запам'яталось. І тут з'явилась думка, що можна створити відеовітання із залученням простих мешканців міста, які б привітали усіх зі святом незалежності нетипово у поетичній формі", - пригадує Двірник.

В процесі пошуку Анатолію до рук потрапила поезія Олександра Олеся "Живи Україно", написана рівно 100 років тому, але слова її видались франківцю актуальними і найкращими для створеня відеовітання.

адум був таким: кожна особа виголошує 1 рядок з вірша. Згодом вирішили додати гасло "Україна живе у кожному з нас", аби підкреслити, що кожен з нас є неповторним, кожен з нас є носієм того, що називається "Україна". Те якою буде ця "Україна" залежить від кожного з нас. Згодом додали відеокадрів зі зйомок міста", - ділиться чоловік.

Майже одночасно виникла ідея створити відеовітання іноземних громадян українською мовою.

Загалом над роликом працювали тиждень. За словами Двірника допомагав у створенні ролика, знімав, монтував усе відео і просто присвятив дуже багато часу роботі над привітанням Ярослав Мартинець.