Українці економлять на гірськолижному відпочинку в Карпатах


Складні економічні реалії життя в Україні, практично закрили зимовий відпочинок 2016-2017 для більшості жителів країни. Економити довелося і тим, хто в цьому році все ж таки вирушив на гірськолижні курорти Карпат.

Насолодитися катанням на лижах і атмосферних відпочинком в Буковелі, цієї зими змогли не всі. Причина цього - монопольно висока ціна на проживання в готелях, харчування та ski-паси. Буковель - єдиний курорт в Україні з гірськолижною європейського стандарту, тому в пік сезону ціни тут зашкалюють. Так, стандартна ціна на ранковий ski-пас, становить 975 грн, тому, багато туристів купують абонементи по ранковій акції за 600-780 грн на один день.

Через дороговизну відпочинку в Буковелі, цієї зими туристи почали вибирати менш популярні варіанти: Славське, Мигово, Пилипець та недорогі готелі на Закарпатті. Ціни тут значно нижчі на проживання, харчування, і навіть туристичні розваги, проте - якість спусків і підйомників набагато гірша. Таким чином, відпочиваючим доводиться йти на такий компроміс, щоб заощадити на зимовому відпочинку.

Крім цього, в 2016-2017 роках жителі країни почали активно бронювати номери по знижкам в готелях і базах відпочинку Карпат, які з метою привернути нових клієнтів і заповнити весь свій номерний фонд знижують вартість місць, заявлених в стандартному прайсі. За даними популярної платформи Скидочник, яка розміщує всі купони на знижку і розпродажі України на одному ресурсі, попит на такі гарячі пропозиції постійно збільшується. Так, сьогодні можна забронювати номер в одному з курортів Карпат на 20-50% дешевше.

Що стосується харчування на гірськолижних курортах, то найвигідніше відвідувати приватні садиби з традиційною українською кухнею, де середній пансіон на день за человіка становить від 150 грн і включає 3-х разове харчування. Не варто розраховувати на те, що ви зможете готувати самостійно в номері або будиночку з міні-кухнею. Ціни на продукти в місцевих маркетах, особливо в високий туристичний сезон, виростають в 2-3 рази.

Сьогодні, багато готелів і бази відпочинку в Карпатах почали здійснювати головну помилку: підвищувати ціни, не підвищуючи якість пропонованих послуг. До чого це призведе в майбутньому? Передрікають, що в 2017 році збільшиться попит на зимові поїздки закордон за гарячими путівками, наприклад, в Болгарію, Туреччину, Єгипет або Європу. Адже сервіс тут завжди буде вище, а загальна вартість відпочинку вийде дешевше.