Українці паркуватимуться по-новому: президент підписав закон


Президент Петро Порошенко підписав закон, який регулює нові правила паркування.

Документ набуде чинності через 180 днів з моменту його опублікування, йдеться на сайті глави держави.

Поліція має право евакуйовувати припарковані автомобілі, якщо вони заважають рухові транспорту. Евакуація можлива, якщо авто стоїть на проїжджій частині у 2 ряди, на коліях трамваю чи потягів, на мосту, пішоходному переході, у тунелях чи поряд із зупинками громадського транспорту або заважає руху комунального транспорту.

Про затримання транспортних засобів повідомлятимуть у відповідні підрозділи Національної поліції. Інформацію про місце затримання автомобіля та про місце його евакуацію водії зможуть знайти на веб-порталі виконавчого органу місцевої ради. Повернути автомобіль можна лише після оплати штрафу.

У законі передбачені штрафи за несплату вартості послуг паркування у двадцатикратному розмірі від вартості однієї години паркування.

Постанову про накладання штрафу можна виносити без участі правопорушника. ЇЇ надсилатимуть рекомендованим листом на поштову адресу, вказану при реєстрації автомобіля. Постанову вважатимуть врученою через 3 дні.

Якщо правила паркування порушив власник "євроблях", то штрафуватимуть особу, яка ввезла автомобіль на територію країни. Постанову про штраф водіям таких автомобілів з іноземним громадянством вручатиме Держприкордонслужба.