Українcький плавець проспав естафету на Європейських іграх


Український плавець Андрій Хлопцов проспав естафету на Європейських іграх в Баку.

Спортсмен повинен був брати участь у командному запливі, що складається з чотирьох етапів по 100 метрів кожен. Однак Хлопцов проспав початок змагань, а знайти йому заміну в терміновому порядку не вдалося. У результаті українська команда знялася з естафети, пише gazeta.ua

На Іграх в Баку Хлопцов став найрезультативнішим плавцем збірної України. Він виграв золоту медаль на дистанції 50 метрів батерфляєм і бронзову нагороду в запливі на 50 метрів на спині.

Раніше Хлопцов прокоментував свій виступ на змаганнях.

"Одна зі складових будь-якого успіху - талант. Мабуть у мене він все ж є. Але найголовніше в перемозі - це напружені тренування. Не тиждень і не місяць. Сьогодні у мене з самого початку, ще з кваліфікації, була впевненість, що призером буду обов'язково.

Можливо, це можна назвати передчуттям. Не можу сказати, що був упевнений у золоті, але точно знав, що медаль буде. Мабуть, через таку впевненості і був спокійним.

Прокинувся, поїв і проплив. Потім знову поспав, поїв і проплив. Ось такий був мій сьогоднішній шлях до золота.

Дуже хочу подякувати своїх уболівальникам на трибунах, які на весь великий зал скандували "Андрію, Андрію". Це додавало мені сил", - сказав Хлопцов, пише Лента.