Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні Плавні


З чого українці сміялися в 2016 році

Depo.ua пропонує згадати найяскравіші події 2016 року в Україні, які стали мемами

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 1

Мер Генічеська – уявний друг Путіна

Початок року ознаменувався курйозною подією – російська пропаганда пустила чутки, ніби мер Генічеська попросив газ в Путіна. 4 січня 2016 року з'явилася заява про те, що відсутність реверсу газу з окупованого Криму призвела до нестачі газу для опалення Генічеська. Російські ЗМІ заявили, що на запит української сторони Чорноморнафтогаз приступив до постачання газу. Пізніше сам мер, а також глава Нафтогазу спростували це. Але було пізно - мер Генічеська Тулупов вже став зіркою соцмереж

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 2

Клічко на велосипеді

В квітні народний улюбленець Віталій Кличко вирішив показати народові хороший приклад і поїхав на роботу на електробайку. Але, за даними ЗМІ,  вирішивши заскочити на велосипеді на бордюр, впав, перелетівши через кермо.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 3

Відставка Яценюка

В квітні прем'єр Арсеній Яценюк, який довгий час погрожував звільнитися, таки пішов з посади. Звісно, соцмережі не обділили увагою такий вчинок свого улюбленця

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 4

Горішні Плавні

В травні місто із нудною назвою Комсомольск стало ся називати Горішні Плавні. Шкода, але місцевим жителям це не дуже сподобалося, бо вони хотіли Святомиколаївськ, або щоб залишили як було. Зате решта України нову назву дуже вподобала і цілий тиждень раділа, продукуючи дотепні фотожаби і статуси.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 5

Троянська кобила

Нове ім'я народного депутата (і народної улюблениці) Надії Савченко, після того як вона повернулася з російського полону і перестала бути народною улюбленицею. Після низки заяв і пропозицій суспільство запідозрило, що вона є "подарунком" від Кремля, на кшталт того, який греки зробили жителям Трої. 

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 6

Блукаюче сміття Садового

Після аварії на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні його закрили, а в найпопулярнішому туристичному місті України стався сміттєвий колапс. Було прийнято рішення вивозити його в інші міста. 

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 7

Хресна хода

Релігійне дійство, організоване в липні Московським патріархатом із метою…. Власне, так і не зрозуміло, яку вони переслідували мету – чи щоб їх відгамселили, чи дестабілізувати обстановку, чи показати, що УПЦ МП – самий крутий. Зрештою, їм нічого крім самої ходи не вдалося, а багато хто з українців назвали це дійство фарсом і тільки посміялася.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 8

Втікач Онищенко

В липні Рада нарешті проголосувала за скасування недоторканості та дозвіл на арешт скандального нардепа Олександра Онищенка, а він взяв і чкурнув. Згадуючи, що Онищенко є президентом Федерації кінного спорту України, соцмережі провели деякі паралелі.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 9

Суддя з банкою

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола  Чаус перетворився на мем після того як на місці передачі хабара в нього вилучили скляну банку з грошима.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 10

Візитка Парасюка

В вересні народні депутати Вілкул і Парасюк почубилися після ефіру. Після бійки Парасюк ще й надряпав на машині Вілкула "ВЛК ПНХ".

"Що я зробив з автомобілем? Знєте, є такий крилатий вираз "Візитка Яроша". Я йому повідомлення залишив, щоб він кожен день дивився на багажник і згадував, що про нього думає українське суспільство", - розповів він.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 11

Ліфт Мотороли

В жовтні один з ліфтів окупованого бойовиками Донецька зробив українцям несподіваний подарунок, відвізши в останню подорож Арсена Павлова, відомого як "Моторола".

В ліфті будинку, де мешкав у Донецьку ватажок терористичного батальйону "ДНР" "Спарта" Арсен Павлов спрацював вибуховий пристрій.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 12

Електронна декларація (Е-дефлорація, "камінг-аут")

В жовтні депутати та чиновники декларували власні статки. Серйозна подія перетворилася на мем після того, як українці остаточно усвідомили, наскільки багаті вітчизняні можновладці.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 13

Шатун (Третій Майдан)

Велика "зрада", підкріплена відомомстями про гіпотетичний план щодо дестабілізації України у період з 15 листопада 2016 року до березня 2017 року. Замість страшного "третього Майдану" ця псевдореволюція продемонструвала всю свою безперспективність вже на самому старті, коли проявилося справжнє "обличчя протесту"

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 14

Саркофаг на Подолі 

В листопаді велику частку українців вразив вигляд нового приміщення Театру на Подолі, що не дуже вдало вписувався у ландшафт Андріївського узвозу. Інтернет-спільнота кілька днів жваво скандалила, з приводу того, зрада цей дизайн, чи перемога.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 15

Нищук і донбаська генетика

В листопаді міністр культури Євген Нищук під час ефіру на "Свободі Слова" заявив, що на сході України "немає ніякої генетики". У ці міста радянською владою були свідомо заселені люди. Заява спричинила великий скандал, одні підтримали міністра, інші – переважно вихідці з Донбасу, були обурені. Згодом Нищук заявив, що його неправильно зрозуміли.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 16

Деєва

Гарненька заступниця Арсена Авакова перетворилася на мем після того, як в Інтернет потрапили її пікантні світлини, що наочно ілюстрували, що Анастасія не тільки в роботі великий молодець.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 15

Шапка Савченко

В грудні нардеп Надія Савченко з'явилася перед телекамерами в хутряному головному уборі з V-образним розрізом спереду, що нагадує гетьманську папаху і пальто, що нагадує давньослов'янске жіноче вбрання, зшите з диванної оббивки. 

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 16

Хрін вам, а не 22 євро (Антинасірія) – в грудні Державна фіскальна служба на чолі з Романом Насіровим підтримала ініціативу торгових мереж щодо заборони українським громадянам безмитно ввозити в Україну щось дорожче 22-х євро. Як наслідок, виник публічний та мирний протестний рух української інтернет-спільноти, яка започаткувала флешмоб – нічого не купувати в мережах, які підтримали "ініціативу 22 євро"

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 17

БоЯРОШнік

Спиртова настоянка глоду, яка в грудні вбила більше 50 питущих росіян, стала мемом і в Україні. Може воно й не дуже морально, сміятися з чужої біди, але ставлення Росії до України, і росіян до українців, здатне знищити гуманізм в будь кому.

 От соцмережі і розважалися дві доби поспіль, малюючи фотожаби. Звісно, не обійшлося і без візитівки Яроша. Обама на Росії більше нічого не псує, доводиться Дмитру Анатолійовичу за обох віддуватися.

Українські меми-2016: троянська кобила, Дєєва та Горішні плавні - фото 18

50 метилівців

Півсотні поціновувачів настоянки глоду, які в грудні 2016 року склали голови в нерівній боротьбі з пияцтвом