Українські олігархи утворили нову масонську ложу


Щоправда, перші збори "Ложі" українських олігархів вишли не дуже представницькими. Навіть Ахметов прислав замість себе Сергія Таруту

Цими вихідними в київському готелі "Хайят" відбулося засідання такої собі "ложі олігархів". Як повідомляють джерела depo.ua, ініціатором олігархічного збіговиська був найбагатший український бізнесмен, що чи не найбільше постраждав внаслідок війни на Сході - Рінат Ахметов.

Правда, "олігархічна ложа" вийшла не надто представницькою. Сам Рінат Леонідович захід не відвідав, натомість його інтереси представляв давній партнер та колишній донецький губернатор Сергій Тарута. Що стосується інших, то на зустрічі був присутній радник президента Петра Порошенка Юрій Косюк та зять екс-президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук. Інші олігархи першого ешелону ініційоване Ахметовим засідання вирішили не відвідувати. Якщо Костянтин Жеваго прислав нардепа Анжеліку Лабунську, то Ігор Коломойський взагалі захід проігнорував. Подейкують, що головний "укроп" впевнений, що здатен вирішити усі свої проблеми самотужки без допомоги "колег" з олігархічного цеху.

Учасники заходу вдосталь наговорилися про актуальні проблеми сьогодення, врешті констатувавши, що ситуація у країні, і перш за все економічна, вкрай складна і з цим потрібно щось робити. Чи є у олігархів якийсь детальний план порятунку країни наразі сказати важко. Але, якщо і є, то він ретельно засекречений. Єдине, що вийшло зі стін "олігархічної ложі" - це рішення про створення нової політичної партії, яка б спиралася на електоральну базу Партії регіонів, тобто продовжувала бути "голосом Донбасу та Південного сходу".

Здається, олігархи врешті усвідомили, що подальші перспективи екс-регіоналів виглядають досить сумнівними, а ребрендинг в "Опозиційний блок" допоміг мало. Тому було вирішено при створенні нової партії скалькувати "Самопоміч" Андрія Садового.

Як буде називатися нова партія, поки також не відомо. Але по суті це буде "Самопоміч 2", складена з зовсім або відносно нових облич, ще не заплямованих в очах потенційних виборців. Ці обличчя муситимуть переконати електорат в новій політичній якості, використовуючи вочевидь старі перевірені гасла про "мир", "стабільність" та економічне відродження промислових регіонів. Ну і, зрештою, можна не сумніватися, що нова партія Південного Сходу "оголосить війну" корупції та олігархам, про що одразу ж після створення нової політсили дуже швидко дізнається вся країна, адже грошей на розкрутку у нової "самопомочі" буде вдосталь.

Нагадаємо, що перед президентськими виборами 2010 року всі українські олігархи зібралися в Європі і прийняли рішення підтримати Януковича. Зараз, судячи з усього, олігархи не зможуть зіграти у спільну гру. Більше того, поки доволі складно говорити про перспективи цього політичного проекту.